GGD inspected

short-term appointment possible without waiting list

wide range

(Neo-) Traditional

Our artists

Discover below the work of our watercolor & color artists.

Schedule a design session with the artist

At The Tattoo Garden, you can easily schedule an appointment to design your tattoo with the artist.

Bij The Tattoo Garden komen kunst en traditie samen tot een unieke ervaring voor tattoo liefhebbers. Gevestigd in het bruisende hart van Den Haag zetten wij met precisie en passie jouw tattoo. Kies voor een traditional tattoo met dikke lijnen wanneer je kiest voor een tijdloze uitstraling met een blijvende populariteit. Lees je hier in over de verschillende traditional tattoos en krijg inspiratie over de kleuren en elementen voor jouw eigen tattoo. Kies bijvoorbeeld voor dikke lijnen in je tattoo of wellicht gaat je voorkeur uit naar symbolische elementen met verschillende stijlen. Ontdek de verschillende varianten, om jouw ideale tattoo te laten zetten. Onze tattoo artiesten zijn bereid om diverse combinaties en technieken te gebruiken, om van jouw visie werkelijkheid te maken. Bij The Tattoo Garden staat de veiligheid en hygiëne centraal. Wij streven er niet alleen naar om mooie tattoos te creëren, maar vooral ook om een veilige en comfortabele omgeving te bieden voor alle klanten.

Welkom in onze traditional tattoo studio!

The Tattoo Garden is een toonaangevende tattoo studio die gespecialiseerd is in traditional tattoos. De tattoo stijl bestaat uit dikke lijnen, minimale schaduwen en vaak levendige kleuren. Deze tattoos zijn origineel geïnspireerd op klassieke zeemans- en mariniers tatoeages en stammen af vanuit de vroege 20e eeuw. In onze traditional tattoo studio zijn er eindeloze opties voor jouw tattoo. Laat je verleiden door de charme van een rose trad tattoo. Of kies voor de kracht van een traditional panther tattoo. Wil je echt opvallen? Overweeg dan een traditional tattoo sleeve, waarbij je hele arm wordt omgetoverd in een meesterwerk. Bij The Tattoo Garden staat ons ervaren team klaar om van jouw visie werkelijkheid te maken, door middel van onze vakmanschap en passie. De tattoo artists denken graag mee om de tattoo perfect aan te laten sluiten met jouw persoonlijke stijl en achterliggende betekenis. Neem contact op en doe inspiratie op voor jouw rose trad tattoo of eventuele traditional panther tattoo. Ontdek alle mogelijkheden die onze traditional tattoo studio te bieden heeft!

Wat is een American traditional tattoo?

De traditional tattoos worden gezet volgens de traditionele Amerikaanse tattoo-stijl, die ook wel bekend staat als een ‘old school tattoo’. Deze klassieke vorm van tatoeage kunst komt voort uit maritieme en militaire tradities vanuit de Verenigde Staten uit de jaren 1900. De traditional tattoo staat bekend om de dikke zwarte contouren en betreft een beperkt kleurenpalet. Veel voorkomende motieven zijn beïnvloed door zeemans tattoos en bestaan daarom uit ankers, zwaluwen, rozen en schedels. Historisch gezien werden de tattoos ook gedragen door zeelieden als uiting van hun avontuurlijke levensstijl, bescherming op zee of voor geloofsovertuigingen. 

Tegenwoordig zijn deze American traditional tattoos nog steeds populair vanwege de tijdloze uitstraling, die gecombineerd kan worden met eigentijdse onderwerpen. In de afgelopen jaren heeft social media en de groeiende acceptatie van tattoos een vernieuwde belangstelling gecreëerd voor deze traditionele Amerikaanse tattoo. Een verhaal vertellen met jouw tattoo? Kies voor een American traditional tattoo sleeve en creëer een uniek en samenhangend ontwerp.

Wat is een neo traditional tattoo?

Een Neo tattoo is een traditionele tattoo, waarbij klassieke elementen worden gecombineerd met moderne hedendaagse invloeden. In tegenstelling tot American traditional tattoos, wordt er bij neo tattoos waarde gehecht aan creativiteit en de artistieke vrijheid. Kenmerkend voor neo tattoos zijn de levendige kleuren, gedetailleerde ontwerpen en realistische schaduwen. De kleuren worden bij een neo traditional tattoo ook niet beperkt. De stijl omarmt ook een breed scala tattoo technieken. Zo wordt er diepte en dimensie gecreëerd, waardoor de neo tattoo echt tot leven komt op de huid.

Voorbeelden van neo tattoos zijn bloemen en schedels, dierenportretten, fantasy elementen en popculturele referenties. De unieke kenmerken van deze tattoos zijn de combinatie van de traditionele kenmerken met moderne artistieke invloeden. Het dragen van een neo tattoo biedt de kans op persoonlijke zelfexpressie en zorgt voor een unieke reflectie van de drager, waarbij elk element een ander verhaal vertelt. Bespreek samen met onze neo tattoo artiesten de talloze mogelijkheden. 

Onze neo tattoo artiesten

The Tattoo Garden heeft creatieve en ervaren tattoo artiesten die zijn gespecialiseerd in neo tattoos. De neo tattoo artist heeft een sterk gevoel voor artistieke ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat de artiest een perfecte balans zal vinden om een klassieke en moderne stijl te combineren, met de gewenste kleuren. Met een diepgaand gevoel voor artistieke ontwerpen, ben jij hier op het juiste adres bij onze neo traditional tattoo studio.

De technische en creatieve vaardigheden zijn wat onze tattoo artiesten onderscheiden van de rest. Er wordt vertrouwen opgebouwd met de klant, waarbij er wordt geluisterd naar de wensen en ideeën. Dit wordt vertaald naar een tattoo die niet alleen visueel indrukwekkend zal zijn, maar ook betekenisvol en persoonlijk is. Bij het zetten van de tattoos houdt de neo tattoo artist rekening met de details, maar staat hygiëne en veiligheid centraal. Elke tattoo sessie zal zorgen voor een positieve en memorabele ervaring. Ontdek het in onze neo traditional tattoo studio!

Neo traditional tattoos zonder kleur

Het is ook mogelijk om een neo traditional tattoo te laten zetten zonder kleur. Dit is een bepaalde variant van de neo traditional stijl, waarbij de focus ligt op het gebruik van zwarte inkt. Aangezien de traditionele neo tattoo bekend staat voor onder andere de levendige kleuren, is het bij een neo traditional tattoo in black and grey belangrijk dat de contrasten en details kunnen worden bereikt met alleen deze pigmentkleuren. De stijl wordt zonder toevoeging van kleur nog steeds aangehouden. Er wordt daarom bij een neo ink tattoo extra rekening gehouden met de nadruk op schaduw, diepte en textuur. Het is uiteraard ook mogelijk om een sleeve te laten zetten in deze specifieke stijl. Met een neo traditional tattoo sleeve kun je op een creatieve manier ook een persoonlijk kunstwerk over je gehele arm laten zetten. Of wellicht is een neo tribal tattoo meer jouw stijl voor een neo ink tattoo, waarbij geometrische vormen in jouw tattoo centraal staan. Beide tattoos kunnen op een doeltreffende manier de symbolen of andere belangrijke betekenissen benadrukken die passen bij jouw stijl. Ontdek de verscheidenheid aan opties voor neo traditional tattoos. Laat je betoveren door de diepte en subtiliteit van een neo traditional black and grey tattoo, een sleeve of een neo tribal tattoo en selecteer jouw gewenste stijl. 

Wat is een traditional Japanese tattoo?

Een traditional Japanese tattoo staat ook wel bekend als een Irezumi tattoo en omvat een stijl die nauw is verbonden aan de Japanse cultuur en geschiedenis. Deze tattoos zijn beïnvloed door de Japanse Ukiyo-e kunst en vanuit de traditionele Japanse volksverhalen. Wat deze Japanese tattoos kenmerkt zijn de grote gedetailleerde ontwerpen die vaak een groot deel van het lichaam bedekken. Een Irezumi tattoo bevat vaak symbolische ontwerpen en patronen. Dit heeft een diepe betekenis in de Japanse cultuur en mythologie. Bekende Japanese tattoos zijn onder meer draken, samurais en geisha’s. Bekijk onze Japanese tattoos en laat je inspireren. De Japanse koi tattoo, een Oni masker tattoo en een Japanse lelie tattoo zijn allemaal voorbeelden van traditionele Japanese tattoos. 

Net als neo traditional tattoos zijn de Japanese tattoos ook erg kleurrijk en worden de kleuren gebruikt om diepte en dimensie toe te voegen. De Irezumi arm tattoo kan een krachtig statement zijn. Op de achtergrond zijn vaak traditionele Japanse architecturale elementen terug te vinden. Vaak zit er ook een diepgaande betekenis achter de traditional Japanese tattoo, wat kan variëren van bescherming en geluk tot het uitdrukken van persoonlijke geloofsovertuigingen. De oriental traditional tattoo is vergelijkbaar met de traditional Japanese tattoo, maar de oriental traditional tattoo heeft een bredere term die niet alleen Japan, maar ook andere Oosterse culturen omvat. Hieronder vallen bijvoorbeeld: Japan, China, Korea en andere Aziatische landen. Hierdoor ontstaat er een breder scala aan Oosterse motieven. Wil jij een oriental traditional tattoo? Of toch liever een traditional Japanese tattoo? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met onze tattoo artiesten!

Dit is de stijl waar ik naar op zoek ben!

With us always:

  • Designing together with the artist
  • Free update session within 2 months
  • Skilled personnel
  • Inclusive and approachable environment
  • Really good coffee and tea