GGD gekeurd

op korte termijn zonder wachtlijst een afspraak mogelijk

uitgebreid assortiment

Veelgestelde vragen

We horen regelmatig dezelfde vragen terugkomen.
Hieronder vind je een aantal van deze vragen beantwoord.

Waarom moet ik een aanbetaling doen?

We vragen een aanbetaling om je afspraak te bevestigen. Afhankelijk van de afspraak is dit €50 of €100. Dit bedrag wordt bij afrekenen van het totaalbedrag afgehaald. We doen dit om de tijd van onze artiesten te beschermen. Mocht je dus niet komen opdagen, wordt zo de tijd gecompenseerd want dit plekje valt immers vaak niet meer te vullen. Je kunt tot 72 uur voor de start van je afspraak, de afspraak annuleren of verzetten met behoud van je aanbetaling.

Kan ik met meerdere personen tegelijkertijd een tattoo of piercing laten zetten?

In principe kan dit, maar dit is ook afhankelijk van het ontwerp. We hanteren een maximaal van 3 personen per artiest. Wil je met meerdere personen komen zullen we -indien dit mogelijk is- het onderverdelen onder verschillende artiesten of verspreiden over verschillende dagen. Wel ontvangen we graag jullie aanvraag in 1 afsprakenformulier. Zo blijft alle correspondentie bij elkaar en kan de artiest zich makkelijker voorbereiden. Voor piercings hanteren we geen maximaal aantal personen, maar niet alle piercings worden gezet door al onze piercers. Het vraagt dus soms een beetje flexibiliteit in jullie beschikbaarheid.

 
Waarom raden jullie vinger/hand tatoo's af? En geld dit ook voor voeten en tenen?

We raden tattoo’s op vingers en handen af omdat tattoo’s op deze plekken sneller vervagen en vaak niet mooi helen. Tattoo’s op deze plekken vallen dan ook buiten ons gratis bijwerken beleid. Je handen zien meer zon en zijn erg in beweging. Vooral op de zijkanten/binnenkant van de vingers en handen zien we dit. Ook de zijkant van je voet en je tenen is een plek waar je tattoo snel vervaagd of de inkt niet goed pakt. Dit betekent niet dat we deze tattoo’s niet doen of leuk vinden, wel dat we je vragen hier goed over na te denken.

Ik wil een tattoo met alleen witte inkt. Kan dit?

Wij zetten geen tattoo’s met alleen witte inkt. De tattoo zal ook niet wit blijven, maar zal na een tijdje geler worden. Ook zien we vaak dat geheel witte tattoo’s bijna volledig vervagen. We gebruiken uiteraard wel witte inkt voor het aanbrengen van details.

 
Wat betekent het als de boekingen van een artiest gesloten zijn?

Wanneer de boekingen van een artiest gesloten zijn betekent dit dat wij momenteel geen nieuwe afspraken kunnen maken in de agenda van de betreffende artiest. Mocht je dus alsnog een aanvraag doen, kunnen wij deze niet in behandeling nemen. Je zult dus opnieuw een aanvraag moeten indienen wanneer de boekingen open gaan. Wanneer de boekingen weer open gaan, kun je via het afsprakenformulier een aanvraag doen. Dit betekent niet dat je tattoo automatisch ook gezet zal worden. Dit is afhankelijk van het aantal aanvragen en de projecten waar de artiest zich op wilt focussen. Wanneer de boekingen van een artiest open gaan, maken we altijd bekend op ons Instagram kanaal. We raden je aan om meteen op dat moment een aanvraag in te dienen, door de vele aanvragen sluiten de boekingen vaak al snel. Uiteraard kunnen we wel op zoek naar een andere geschikte artiest voor je project, mocht je niet willen wachten of wanneer het niet lukt een afspraak te bemachtigen.

 
Ik heb een afspraak met een apprentice, wat houdt dit in?

Een apprentice is een leerling tattoo artiest. Wanneer je een afspraak kan maken met een artiest die bij ons apprentice is, zonder dat je de artiest zelf benaderd hebt, betekent dit dat de artiest al een langere tijd tatoeëert, maar sinds kort zelfstandig klanten mag tatoeëren. De apprentice heeft dan al een heel proces ondergaan onder toezicht van andere ervaren artiesten. Van oefenen op een neppe huid en sinaasappels, naar tattoos zetten op kennissen naar nu bepaalde projecten bij klanten. Vanaf dan duurt het nog een hele tijd voordat een artiest geen apprentice meer is, hiervoor moeten er nog vele uren worden gemaakt en verschillende artiesten moeten alle aspecten van het tatoeëren voldoende bevinden. Een apprentice is dus een tattoo artiest met minder ervaring.

Als je door een gast artiest bent geholpen kan de gast artiest bij zijn volgende bezoek aan ons de tattoo kosteloos bijwerken. Als je door een andere vaste artiest bij ons word geholpen zullen er kosten in rekening worden gebracht,

Kan ik apprentice bij jullie worden?

We krijgen heel veel aanvragen voor een plekje als apprentice. Een apprentice opleiden kost veel toewijding van de shop en onze andere artiesten, maar de grootste toewijding ligt bij de apprentice zelf. Tekenen en tatoeëren moeten echt je ultieme passie zijn wil het langdurige proces vol kunnen houden. Want naast het leren tatoeëren, helpt een apprentice ook heel veel in de shop om alle aspecten goed te leren kennen. Hierom leiden wij vaak maar 1 apprentice per keer op. Denk jij dat je in het profiel past, het talent bezit en heb je zelf al stappen gemaakt? Je mag altijd je portfolio naar ons sturen op info@thetattoogarden.nl.

Hoe duur is een sleeve?

Dit is lastig vooraf te bepalen. Grote projecten zoals sleeves, backpieces en bijvoorbeeld legpieces nemen veel tijd in beslag. Ook is hoeveelheid tijd benodigd afhankelijk van de stijl. Je kunt wel een kijkje nemen bij onze prijzen en uiteraard kun je het ook met de artiest hierover hebben op je afspraak als jullie samen het ontwerp doorspreken.

Wat is jullie uurprijs?

De uurprijs verschilt per artiest, maar is in de regel €175 per uur. Dit word gehanteerd als prijs voor grote stukken, ook wel sessie werk genoemd. Voor kleinere tattoo’s wordt een aparte prijs gemaakt.

Hoe lang mag ik niet zwemmen of sporten met een nieuwe tattoo of piercing?

Een tattoo mag je 2 weken niet mee zwemmen en 5 weken niet in de zon of onder de zonnebank.

Piercing mag je 6 weken niet zwemmen maar wel mee in de zon of onder de zonnebank.

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo of piercing?

Wij tatoeëren mensen vanaf 18 jaar. Onder de 18 heb je toestemming van een ouder of wettelijke voogd nodig en deze moet ook meekomen naar je afspraak. Daarnaast tatoeëren we onder de 18 jaar niet op zeer zichtbare plekken zoals vingers, gezicht, zijkant en voorkant nek. Piercen doen we vanaf 16 jaar, intieme piercings vanaf 18 jaar.

Mag ik in termijnen betalen?

Nee, dit is bij ons niet mogelijk. Bij sessie werk betaal je wel per sessie, je betaald dus niet in 1 keer voor je gehele tattoo.

Is een nieuw sieraad inbegrepen bij de wissel van piercing?

Een nieuw sieraad is niet inbegrepen, maar de wissel wel. Je kunt dus als je wilt een nieuw sieraad kopen en deze bij ons laten verwisselen. Wij hebben een groot assortiment aan sieraden, maar je kunt ook zelf een nieuwe piercing meenemen.

Wat doen jullie met mijn gegevens op de website?

Je gegevens worden niet gedeeld met derde partijen en worden enkel gebruikt om je aankoop te kunnen verzenden naar je adres.

Geven jullie geld terug als ik niet tevreden ben?

Wij kunnen geen geld terug geven als je niet tevreden bent, maar horen uiteraard wel graag van je. Je kunt ons een e-mail sturen naar info@thetattoogarden.nl en dan zullen we er alles aan doen om samen tot een oplossing te komen.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, je mag 1 iemand meenemen. We kunnen begrijpen dat je dit prettig vindt als extra mening m.b.t. plaatsing of ontwerp. Deze persoon mag alleen niet het tattoo of piercing gedeelte in en zal in het wachtgedeelte moeten wachten.

Ik denk dat mijn tattoo of piercing is ontstoken, wat nu?

Mocht je het idee hebben dat je tattoo of piercing ontstoken is stuur ons dan een e-mail met daarin foto’s. Je kunt uiteraard ook even bij ons binnenlopen of bellen. Mocht je je grote zorgen maken, neem dan altijd contact op met je huisarts.

 
Zijn jullie goedgekeurd door de GGD?

Al onze shops zijn goedgekeurd door de GGD en worden de GGD regels nageleefd.

Welke corona maatregelen hanteren jullie?

Op dit moment vragen we je om alleen naar de afspraak te komen, behalve als je minderjarig bent en een ouder of wettelijke voogd mee moet. Mocht je dit toch te spannend vinden mag je iemand meenemen, maar deze mag niet mee het tattoo of piercing gedeelte in. Dit mag nooit, ook zonder de pandemie. Wel mag diegene in het wachtgedeelte wachten zolang de 1.5 meter afstand te handhaven valt. Mocht dit door drukte niet meer het geval zijn, vragen we diegene om buiten op een bankje te wachten.
We bieden koffie, thee, water of limonade aan in wegwerp bekers. Eten mag je zelf meenemen.

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Als je je niet lekker voelt of in contact bent geweest met iemand die positief is getest op corona vragen we je je afspraak te verplaatsen, de aanbetaling die je hebt gedaan word in dit geval mee verschoven naar je nieuwe afspraak.

Ik heb geen bevestiging ontvangen

Heb je geen mail ontvangen? Check dan je spam. Bij hotmail en live adressen komen mails soms in de spam terecht.